Als ik kon toveren…

Als we luidop mochten dromen, dan zouden we iets uitvinden om zelfs onze meest kwetsbare leerlingen de toegang tot de digitale magie te bieden, zodat ook zij digitaal konden ervaren, genieten, leren…

En toen werden onze dromen werkelijkheid!

In onze zoektocht naar een spelaanbod voor onze leerlingen kregen we via de “VZW Little stars” een prachtig medium, “de Tovertafel” gesponsord.

Onze school biedt onderwijs op maat voor leerlingen met zeer verschillende ontwikkelingsniveaus, kinderen met een lichte mentale beperking tot kinderen met een ernstige meervoudige beperking.

We vertrekken als basis vanuit basale stimulatie. Leerlingen ontdekken via hun zintuigen de wereld op een creatieve manier.

De projecties, geluiden en muziek zorgen voor bewondering, verwondering en reactie. We zien kinderen reageren waar je het niet van verwacht. Zo ontdekken kinderen in co-creatie de wereld van het spel. Interactieve spelen zorgen voor een fijne sfeer in de klas. We zetten in op groei en werken zo aan sociaal-emotionele ontwikkeling. Met de Tovertafel creëren we waardevolle interacties tussen spelers, kinderen en leerkrachten.

Het is een uitdaging om met de jongste groep in te zetten op spelontwikkeling en vrije tijd. Op vrije momenten krijgen de kinderen de kans om zelfstandig aan de slag te gaan. Wat een verruiming van de leefwereld ! Bedankt “VZW Little Stars”! Jullie hebben voor ons de poort tot spelen open gezet !